tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Nedela 08.septembra 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Reklamný článok v v letnom dvojčísle Slovenského CHOVu sa stal inšpiráciou pre ďalší príspevok kolegov z Farmárskej revue, ktorý v 33. tohtoročnom vydaní predstavili prvý mobilný kurín inštalovaný na Slovensku.

V Slovenskom CHOVE č.7-8/2023 sme na s.26-27 publikovali reklamný článok firmy SK FARM Partners o tom, že v PD Čachtice sa rozhodli pre novú technológiu pastevného chovu nosníc. Táto technológia je zaujímavou alternatívou k pevným stavbám s výbehom, pretože umožňuje doslova kočovať s nosnicami, pričom mobilný kurín im poskytuje plnohodnotné ustajňovacie zázemie (vrátane kŕmenia, napájania a odstraňovania trusu) a chovateľovi komfort obsluhy, vrátane poloautomatického zberu vajec.

Nezostáva nám nič iné len poďakovať sa kolegom z RTVS za perfektné spracovanie témy. Ich príspevok spustíte po kliknutí na tento odkaz.

Pripájame aj niekoľko fotografií zhotovených pri príprave spomínaného článku.

Počas prípavy sme pokusne nakrútili pár záberov zvnútra mobilného kurína, nakoľko v tom čase si mládky ešte len navykali na tento spôsob ustajnenia. Krátke video nájdete na tomto mieste.

 

Marián Dukes, AGROBIZNIS

03 MG 9996

02 IMG 9825

IMG 9861

 

 

IMG 9884

 

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov