tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Nedela 08.septembra 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

K. Pšenáková

Veľmi si vážim, že som sa Dňa mladého farmára v Krásnej Lúke mohla zúčastniť a moderovať s pánom Jánom Hubom. Teším sa, že som mohla byť súčasťou podujatia a prísť do nádhernej Krásnej Lúky, ktorá je naozaj krásna a hlavne si užiť jej atmosféru.

Veľká vďaka patrí za pozvanie Združeniu mladých farmárov Slovenska (ASYF), bez ktorého by som sa Dňa mladého farmára asi nezúčastnila a zároveň bez nich by sa toto podujatie nekonalo.  Bol to pre mňa veľký zážitok. Nielen z hľadiska moderovania, ale aj preto, že som mala možnosť spoznať veľa dobrých ľudí.Už počas cesty tam som sa tešila ako dieťa, všade okolo mňa bola nádherná príroda, ktorá ma sprevádzala, dobila ma energiou, negatívne myšlienky odohnala a zostalo vo mne naozaj „čisto“ a bola som pozitívne naladená.

Keď som videla, koľko usmievavých tvárí sa zišlo na jednom podujatí, bola som veľmi šťastná. Počas horúceho dňa malo veľa ľudí svoje stánky s lokálnymi a remeselnými produktmi, ktoré ponúkali. Som rada, že ľudia aj takouto formou akcie podporujú.
Bolo veľa programov pre deti, ktorých smiech bolo počuť všade naokolo. Tešilo nás, že si to užívajú s nami. Mali možnosť vidieť rôzne poľnohospodárske stroje, zvieratá, povoziť sa na koníkoch a vidieť vo veľkom-malom kúsku svet poľnohospodárstva. Možno ich to očarilo a pôjdu týmto smerom v budúcnosti.

Mala som česť moderovať aj súťaže pre slovenský tím, český tím, poľský tím a medzinárodný tím. Boli zorganizované súťaže, ktoré si každý súťažný tím užil. Tešila som sa, ako si to užívali a aké napätie bolo počas jednotlivých súťaží cítiť a hlavne adrenalín, ktorý každému jednému bolo vidieť na tvári.

"Príroda je najlepší učiteľ a jej lekcie sú všade okolo nás," povedal John Muir. A tak by som týmto citátom aj charakterizovala túto vydarenú akciu, pretože určite nie som jediná, ktorej priniesla veľa pozitívneho do života, a som rada, že som to mohla zažiť. Bol to pre mňa neopísateľný zážitok. Dúfam, že takýchto akcií bude viac a dúfam, že si každý uvedomí, akú krásnu krajinu držíme my všetci v rukách.

 

Kristína Pšenáková, NAJ agro dievča 2023, SOŠ chovu koní a služieb, Šaľa

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov