tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Nedela 08.septembra 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Vo Veľkých Úľanoch sa rozhodli modernizovať pozberovú linku, pričom zachovali aj niektoré staršie časti. Pôvodná technológia mala niektoré nedostatky, ktoré dokázali odstrániť v spolupráci so spoločnosťou GGS. Novou kontinuálnou sušičkou napríklad podstatne zvýšili výkon sušenia, a zároveň znížili celkové náklady na energie.

GGS Slovakia

Skratka GGS znamená Global Grain Solution, pričom ide o slovenskú firmu, etablovanú na našom trhu už od roku 2019. GGS Slovakia dokáže pripraviť na mieru rôzne projekty, od menších farmárov až po veľké industriálne stavby.

 

foto GGS 1

 

Anja, spol. s r.o. – dlhoročný spoľahlivý partner poľnohospodárov

Slovenská firma so slovenskými majiteľmi Anja, spol. s r.o., pôsobí ako lokálny dodávateľ vstupov pre poľnohospodárov na Západnom Slovensku a sprostredkovateľ nákupu a predaja komodít. Celkovo zamestnáva 62 ľudí, z toho 10 obchodných zástupcov každodenne poskytujúcich poradenstvo zákazníkom priamo na poliach. 4 obchodní zástupcovia nakupujú a ďalej predávajú komodity (veľko- aj malotonážne plodiny).

V 4 vlastných strediskách (Trnava – Zavar, Dolná Streda, Veľké Úľany a Smolenice) skladujú prípravky na ochranu rastlín, priemyselné hnojivá, osivá a komodity od prvovýrobcov. Strediská sú vybavené modernými linkami na spracovanie obilnín, strukovín, olejnín a špeciálnych plodín.

 

foto GGS 2

 

Modernizácia technológiou GGS

Stredisko vo Veľkých Úľanoch je určené predovšetkým na sušenie a skladovanie obilnín a kukurice. Za sezónu zvyknú vysušiť približne 5 až 7 tisíc ton. Pôvodnú pozberovú linku sa rozhodli modernizovať, pričom montáž nových častí prebiehala v etapách a niektoré staršie časti sa rozhodli ponechať a zosúladiť s novými.

Celú modernizáciu tak vlastne pripravili ľudia z GGS priamo na mieru podľa požiadaviek. Celá koncepcia bola najskôr vytvorená vo formáte 3D modelu, detailne do posledného šróbu a matice. Zákazník tak mal dokonalý prehľad ešte pred samotnou realizáciou.

 

foto GGS 3

 

foto GGS 4

 

Nová sušička, silá a dopravné cesty

Hlavná požiadavka modernizácie bola na zvýšenie výkonu sušenia. Pretože sa stredisko nachádza v rámci obývaného územia obce, ďalšou požiadavkou bolo zabezpečiť filtráciu vzduchu pri sušení. Mnohé technológie od iných výrobcov totiž sprevádza v sezóne kukurice doslova „sneženie“ po širokom okolí. Inštalovaná sušička LAW disponuje 3-stupnovou filtráciou vzduchu, preto v tomto prípade podobný problém nehrozí. Potvrdila to aj kontrola od hygieny, ktorá meraním zistila, že sú ešte s veľkou rezervou v stanovenej norme.

 

foto GGS 5

 

Ohľadom ďalších informácií Vám rád odpovie alebo vykoná bezplatnú štúdiu:

Ing. Michal Petrovič

Manažér predaja a projektov na Slovensku

+421 910 215 455 • Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

www.globalgrainsolution.com

Tento článok bol publikovaný v AGROMAGAZÍNe 1/2024 na strane 11.

Mesačník AGROMAGAZÍN si môžete predplatiť tu.

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov