tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Nedela 08.septembra 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) pripomína prijímateľom priamych podpôr, že podmienkou vyplatenia schválenej sumy je prevzatie rozhodnutia o priznaní tejto podpory. Rozhodnutia nájdu prijímatelia vo svojich elektronických schránkach Ústredného portálu verejnej správy (ÚPVS).

PPA opätovne pripomína prijímateľom priamych podpôr, že sami prijímatelia môžu urýchliť proces vyplatenie podpôr a to prevzatím doručeného rozhodnutia. Viac ako 90 % zo všetkých prijímateľov už má rozhodnutie o priznaní priamej podpory vo svojej elektronickej  schránke. Fyzické doručovanie rozhodnutí poštou v roku 2024 sa uskutočňuje iba v prípadoch, kedy prijímatelia nemajú aktivovanú elektronickú schránku. Upozorňujeme prijímateľov, aby si nezabudli aktivovať svoje e-schránky aj na doručovanie.

Vnímame, že rozhodnutia v elektronickej schránke môžu byť pre niektorých prijímateľov novinkou, preto naši kolegovia z regionálnych pracovísk v týchto dňoch kontaktujú prijímateľov, aby na túto povinnosť nezabudli. Nie je pravda, že peniaze budú vyplatené aj bez tohto kroku,“uviedol generálny riaditeľ PPA Marek Čepko.

 

Tlačová správa PPA

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov