tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Nedela 08.septembra 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Poľnohospodárom sú v ostatných dňoch doručované rozhodnutia o priznaní „priamych podpôr“. Podmienkou vyplatenia schválenej sumy je však prevzatie rozhodnutia o priznaní tejto podpory. Upozorňuje na to minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč.

„Chcem vyzvať všetkých poľnohospodárov, ktorí čakajú na vyplatenie priamych platieb, aby si skontrolovali svoje poštové schránky a elektronické schránky Ústredného portálu verejnej správy. Prevzatie rozhodnutia je totiž podmienkou na vyplatenie peňazí,“ objasnil minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč na dnešnom tlačovom brífingu v Národnej rade Slovenskej republiky.

Samotní prijímatelia môžu urýchliť proces vyplatenie podpôr, a to prevzatím doručeného rozhodnutia. Viac ako 90 % zo všetkých prijímateľov už má rozhodnutie o priznaní priamej podpory vo svojej elektronickej  schránke. Fyzické doručovanie rozhodnutí poštou v roku 2024 sa uskutočňuje iba
v prípadoch, keď prijímatelia nemajú aktivovanú elektronickú schránku. Je dobré si tiež skontrolovať, či majú prijímatelia aktivované e-schránky na doručovanie v rámci Ústredného portálu verejnej správy.

 

Tlačová správa MPRV SR

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov