tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Sobota 14.septembra 2024, meniny má Ludomil, zajtra Jolana

Pôdohospodárska platobná agentúra (PPA) spustila výzvu na predkladanie žiadostí na Zelenú naftu 2024. Žiadatelia majú mesiac na podanie žiadosti. Tie sa podávajú elektronicky v systéme ITMS2014+. Výška celkovej alokácie je 32 miliónov eur.

Vďaka dobre nastavenej spolupráci s ministrom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richardom Takáčom sa nám podarilo pre Zelenú naftu zachovať rovnakú sumu ako v minulých rokoch. Podpora prvovýrobcov tak v tomto segmente predstavuje 32 miliónov eur,“ uviedol generálny riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry Marek Čepko. Výzva podávanie žiadostí na Zelenú naftu 2024 je otvorená od 26. 8. 2024 do 26. 9. 2024,

Opatrenie Zelená nafta 2024 je podporou pre prvovýrobcov v rastlinnej a živočíšnej výrobe. Prijaté žiadosti sú spracúvané priebežne a žiadatelia sú o jednotlivých štádiách informovaní v systéme ITMS2014+. Najneskorší termín vyplatenia je zákonom určený na 31. 12. 2024. Oprávnený príjemca pomoci je definovaný v prílohe zverejnenej výzvy.

Pre podanie žiadosti musia byť žiadatelia registrovaní v systéme ITMS2014+. Následný systém podávania žiadostí v elektronickom systéme je nielen jednoduchý, ale vďaka prepojeným registrom nezaberie vyplnenie žiadosti viac ako 10 minút. Cieľom pomoci je podporiť poľnohospodársku prvovýrobu formou vrátenia časti spotrebnej dane z minerálnych olejov. Žiadateľom budú tieto prostriedky poslané na účet do konca kalendárneho roka,“ zhrnul podstatu generálny riaditeľ PPA Marek Čepko.

 

Všetky informácie nájdete tu:

Výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie štátnej pomoci vo forme úľav na environmentálnych daniach (ZELENÁ NAFTA 2024) / PPA - Pôdohospodárska platobná agentúra (apa.sk)

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

pottinger

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov