tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Nedela 08.septembra 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Sestry Lucia a Janka nadviazali na viac ako 100 rokov trvajúcu tradíciu salašníctva v rodine Luptákovcov. Hoc sú sympatické a šikovné, neodišli do sveta.

Zostali nielen žiť, ale aj gazdovať na roli dedičnej, pod majestátnym Chočom - v obci Pokryváč. Starajú sa v jej chotári o 100 hektárov lúk a pasienkov. Pasením 300 oviec a kosením lúk, aby bolo dosť krmu pre ne v čase, keď nielen Veľký Choč, ale i malebnú krajinu pod ním pokryje snehová perina.

Snažia sa gazdovať progresívne. Majú talent, ktorý je nevyhnutnosťou pre všetkých malých farmárov. Ten spočíva v kumšte nielen ovečky opatrovať a vyrobiť z ich mlieka kvalitné produkty. Dnes to zďaleka nestačí. Treba vedieť všetky produkty predať. Darí sa im to aj v známej obchodnej sieti plnochutných potravín YEME. A, samozrejme, hlavne v ich predajných automatoch.

Pochopili, že zákazníkovi treba dopriať bryndzu aj vtedy, keď sa nečakane rozhodne v sobotu o pol noci uvariť si halušky. Vo videu sa dozviete, kam po bryndzu zájsť, ak ste nekonvenčným človekom a máte občas i takéto chúťky.

Ale aj  to, kde a prečo postavili cez pandémiu korony Bačov stolec. Choďte si vychutnať výhľady z neho. Aj ja sa chystám.

 

Ján Huba

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov