tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Pondelok 16.septembra 2024, meniny má Ludmila, zajtra Olympia

Vo Francúzsku a v Španielsku hrozí šírenie katarálnej horúčky a hrudkovitého kožného ochorenia, a preto prijímajú preventívne opatrenia, ktoré sa týkajú najmä prepravy zvierat.

Vo Francúzsku sa požiadavky na prepravu hovädzieho dobytka, oviec a kôz uplatňujú s okamžitou platnosťou v oblasti belgickej hranice. Vláda reaguje na pokračujúce šírenie katarálnej horúčky sérotypu 3 (BTV-3) v susednej krajine.

Podľa parížskeho ministerstva poľnohospodárstva môžu uvedené živočíšne druhy opustiť špeciálnu zónu iba vtedy, ak boli ošetrené insekticídnymi parazitmi do dvoch týždňov pred prepravou a mali negatívny test na BTV-3. Premiestňovanie do členských štátov a tretích krajín, ktoré trvajú na zdravých zvieratách alebo očkovaní, preto už nie je možné.

Podmienky sa týkajú oblasti v okruhu 150 km od posledného ohniska v Belgicku vo valónskej obci Chimay. Na francúzskej strane sú zahrnuté všetky departementy na hraniciach a špeciálna zóna siaha takmer až k bránam hlavného mesta. Podľa ministerstva si Francúzsko už objednalo vakcínu proti BTV-3.

 

Z Topagrar preložila a upravila Ing. Martina Gondeková, PhD., NPPC-VÚŽV Nitra

Snímka: Heil

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

pottinger

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov