tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Nedela 08.septembra 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Už po 25. raz prevezmú 18. 8. 2021 o 14,00 hod. v hoteli X-Bionic v Šamoríne zástupcovia úspešných manažmentov v poľnohospodárstve ocenenia v rámci prestížnej súťaže TOP AGRO Slovensko. Slávnostné podujatie sa uskutoční po ročnej prestávke, ktorú spôsobila pandémia koronavírusu. Tabuľku TOP 100 však za jubilejný 25. ročník súťaže manažmentov za hospodárske výsledky roku 2019 Výskumný ústav ekonomiky poľnohospodárstva a potravinárstva vypracoval. Lenže ceny si poľnohospodári pre pandémiu nemohli prevziať. Uskutočnilo sa aj vyhodnotenie v rámci 26. ročníka TOP AGRO Slovensko za hospodárske výsledky roku 2020. A tak si do Šamorína prídu prevziať ocenenia víťazi tejto prestížnej súťaže za obidva ročníky.

 

Absolútnym víťazom v 25. ročníku TOP AGRO Slovensko je samostatne hospodáriaci roľník František Szaxon zo Zatína, okres Trebišov. Absolútnym víťazom 26. ročníka TOP Agro Slovensko je zase spoločnosť First Farms Gabčíkovo, s.r.o. Okrem nich budú na stupni víťazov stáť aj najlepší v piatich kategóriách za obidva ročníky a manažéri firiem s najvyšším podielom tržieb za živočíšnu výrobu. Za jubilejný 25. ročník TOP AGRO Slovensko to bude PD „GORAL“ Veľká Franková, okres Kežmarok a za 26. ročník TOP AGRO to bude Podnik živočíšnej výroby, a.s. Žabokreky nad Nitrou, okres Partizánske.

Organizátorom súťaže je už štvrťstoročie Klub poľnohospodárskych novinárov v spolupráci so Slovenskou poľnohospodárskou a potravinárkou komorou, pod záštitou ministra pôdohospodárstva. A tak na podujatie príde minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Samuel Vlčan, predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emil Macho aj predseda výboru NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredia Jaroslav Karahuta.

Do súťaže sa každý rok zapojí takmer tisícka poľnohospodárov hospodáriacich v rôznych formách podnikania. Sú medzi nimi obchodné spoločnosti, poľnohospodárske družstvá aj samostatne hospodáriaci roľníci. Malí aj veľkí hospodári na pôde. Tabuľku najlepších zostavuje každoročne Výskumný ústav poľnohospodárstva a potravinárstva Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra.


Tlačová správa Klubu poľnohospodárskych novinárov

Na hlavnej snímke je Absolútny víťaz TOP AGRO za rok 2019 – rodina Szaxonovcov zo Zatína.

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Mohlo by vás zaujímať

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov