tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Nedela 08.septembra 2024, meniny má Miriama, zajtra Martina

Renáta Vagaská patrí k agromanažérom, ktorí pozerajú na agrobiznis ako na moderné odvetvie rozvíjajúce sa vďaka inováciám. I preto je pre ňu typické, že sa medzi zamestnancami snaží búrať stereotypy a neustále húževnato hľadá nové riešenia ako dostať podnik na vyššiu úroveň.

 


Jej silnou stránkou je obchodná činnosť a tak nie je až takým prekvapením, že Agromix pod jej vedením ostatné roky citeľne a úspešne rozšíril svoje odbytové kanály. K úspechu v tejto oblasti pomáha tejto agromanažérke aj jej cit vnímať požiadavky trhu po produktoch a nápady ako prispôsobiť svoju výrobu dopytu zákazníkov. Z bankového sektora si pritom priniesla aj ďalší cenný prístup k práci a tým je dôležitosť plánovania a rovnako citlivé vnímanie a manažment rizík, ktoré vonkoncom nie sú v chlebovom odvetví jednoduché. „V bankovom sektore boli riziká plánovateľné, zatiaľ čo v poľnohospodárstve to, hlavne v dôsledku vplyvu počasia na výrobu, neplatí“, hovorí R. Vagaská. Investičné bankovníctvo, v ktorom bola aktívna v minulosti, pritom túto líderku naučilo aj ďalšej skúsenosti a tým je nesnažiť sa za každú cenu vždy pri kontrahovaní odbytu produkcie čakať na čo najvyššiu cenu. „Som plánovač, snažím sa mať všetko spočítané, pričom cieľom je zarobiť prijateľnú sumu“, hovorí o jednej z dôležitých stratégií, ktoré uplatňuje. Riziká sa pritom snaží minimalizovať dostatočnou diverzifikáciou výroby v podobe pestovania väčšieho počtu plodín a vlastného predaja produktov z nich vyrobených, ktoré v Sedliskách realizujú vo svojom farmárskom obchode. Firma pod jej vedením tak možno nie je až takým inovátorom z pohľadu agrárnych výrobných postupov, no jednoznačne patrí k inovátorom v oblasti plánovania a uvádzania nových produktov na trh.

 

Celý profil Ing. Renáty Vagaskej, konateľky Agromix, spol. s r.o., Sedliská si môžete prečítať v AGROMAGAZÍNe č.6/2021 na s. 7-9.

Časopis AGROMAGAZÍN si môžete predplatiť tu.

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

Mohlo by vás zaujímať

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov