tatra banka

tatra banka agrofinancovanie

tatra banka agrofinancovanie

Pondelok 16.septembra 2024, meniny má Ludmila, zajtra Olympia

Do školských lavíc dnes zasadli aj študenti stredných odborných škôl agropotravinárskeho, veterinárneho a lesníckeho zamerania. Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora pre nich pripravila 5. ročník súťažno-vzdelávacieho projektu Podpor svoj odbor. Stredné odborné školy sa doň môžu zaregistrovať do konca septembra a prostredníctvom natočených videí môžu tak zviditeľniť vzdelávanie v agropotravinárstve a motivovať mladých ľudí k práci na vidieku a pri výrobe potravín.

S novým školským rokom spúšťa Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora už piaty ročník súťažno-vzdelávacieho projektu Podpor svoj odbor. Je určený pre študentov stredných odborných škôl, ktorí študujú v študijných a učebných odboroch s poľnohospodárskym, potravinárskym, lesníckym a veterinárnym zameraním. V minulom školskom roku tieto odbory študovalo okolo 10-tisíc študentov. Školy sa do projektu môžu zaregistrovať do 30. septembra.

Študenti stredných odborných škôl budú natáčať pútavé a inšpirujúce videá o svojej škole, v ktorej študujú. Predstavia školu, svoj učebný alebo študijný odbor a pomocou kamery či mobilného telefónu vytvoria video o tom, čo zaujímavé môžu študovať a v praxi realizovať najbližších 10 mesiacov. Následne budú o videách hovoriť žiaci základných škôl v rámci debaty o výbere svojho budúceho povolania.

Zámerom projektu Podpor svoj odbor je urobiť dobrú reklamu školstvu a zlepšiť imidž slovenského agropotravinárstva, lesníctva či veterinárstva. V neposlednom rade sa takýmto spôsobom dokáže zviditeľniť aj konkrétna stredná škola či samotný autor videa. Práve študenti dokážu žiakom základných škôl najlepšie opísať atmosféru v škole a poukázať na všetky výhody a možnosti štúdia na strednej škole. Mladí absolventi stredných odborných škôl sú v praxi mimoriadne žiadaní. Generačná výmena pracovníkov je totiž jednou z kľúčových úloh v každom jednom segmente národného hospodárstva.

Hľadáme kreatívne a inovatívne nápady, ktoré jednoduchou emotívnou formou pomôžu žiakom základných škôl pri rozhodovaní o ich budúcnosti. Zároveň videá poslúžia kariérnym poradcom pri výchovnej, poradenskej a informačnej činnosti.

V prvom kole sa prostredníctvom elektronického formuláru na webe projektu registrujú stredné odborné školy a to v termíne od 1. do 30. septembra. Hotové video je následne potrebné zaslať organizátorom v termíne od 1. do 31. októbra. Výhercovia najlepších videí budú známi v priebehu novembra a hodnotné vecné a finančné ceny si preberú počas slávnostného vyhodnotenia v Bratislave.

Videá stredoškolákov si budú prezerať žiaci 7.-9. ročníkov základných škôl na tzv. videoochutnávkach. Registrácia základných škôl bude v termíne od 1. do 31. októbra. Kariéroví poradcovia a triedni učitelia majú možnosť vyhrať finančné ceny vo forme knižných poukážok.

Všetky podstatné informácie sú na webe www.podporodbor.sk. Všetky doterajšie videá z predošlých ročníkov sú dostupné na youtube kanáli Podpor svoj odbor.

 

Tlačová správa SPPK

 

Predplatné Agromagazínu

AGROMAGAZÍN je mesačník o ekonomike a financiách v agrosektore.

Predplaťte si časopis samostatne, alebo iný z našich časopisov a získajte ho ZADARMO.

Viac o predplatnom Agromagazínu

pottinger

Ponuka našej vydavateľskej skupiny

agromagazin

pole

mechanizacia

chov